El TSJC condemna la consellera Serret a un any d’inhabilitació per l’1-O

La sentencia, que coincideix amb la petició de la Fiscalia, imposa a la titular d'Acció Exterior tuna multa de 12.000 euros

La consellera Meritxell Serret

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat, Meritxell Serret, a un any d’inhabilitació i 12.000 euros de multa per l’organització de l’1 d’octubre com a culpable d’un delicte de desobediència.

La sentència coincideix amb la petició de pena que havia formulat la Fiscalia pel paper de Serret, quan era consellera d’Agricultura del govern de Carles Puigdemont, en l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, el març del 2017, que incloïen partides per a la votació de l’1-O, i per haver signat el decret de convocatòria, tot i rebre els advertiments del Tribunal Constitucional (TC).

“L’acusada era perfecta coneixedora de la il·legalitat de totes les decisions que li van ser objecte de notificació i requeriment per part del TC, ignorant de forma conscient i deliberada allò ordenat pel TC, decidint no portar a terme cap actuació per deixar sense efecte les normes impugnades, com tampoc no realitzar cap tipus de proposta de nul·litat de les mateixes”, argumenta el TSJC.

A més, afegeix que Serret va fer un “reconeixement directe i sense cap negació” al judici que havia actuat “per les seves conviccions personals del dret d’autodeterminació del poble català i de poder decidir el seu futur polític que dimanen de l’existència d’una majoria social a Catalunya que reclama el dret a decidir”.

La consellera Serret es va establir a Bèlgica el 2017 per evitar l’acció de la justícia espanyola i no va tornar a Catalunya fins al març del 2021, quan va ser elegida diputada al Parlament per ERC, un cop ja no hi havia cap ordre europea de detenció contra ella, per bé que encara estava processada per malversació i desobediència.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari