Els grups municipals de Tortosa acorden “agilitzar” la retirada del monument franquista de l’Ebre

Junts és l'única formació que no ha signat l'acord malgrat haver consensuat el compromís inicialment

    Pla general del monument franquista de Tortosa (ACN)

    Cinc dels quatre actuals grups municipals de l’Ajuntament de Tortosa (Baix Ebre) –Movem, ERC, PSC i la CUP– han signat un acord, impulsat per la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa, en el qual es comprometen a lluitar per la retirada del monument franquista de l’Ebre, assumint “les gestions necessàries” per “agilitzar” el desmuntatge. Això implica recórrer com a ajuntament les decisions judicials que ho impedeixin, o reforçar les polítiques de memòria democràtica, entre d’altres, un acord al qual Junts per Catalunya no s’ha sumat.

    El compromís es va consensuar inicialment amb la formació postconvergent, que el va esmenar en alguns aspectes, però finalment no l’ha signat. Junts per Catalunya concorrerà a les pròximes eleccions municipals en coalició amb Junts per Tortosa, el partit de l’alcaldessa Meritxell Roigé, que tampoc s’ha adherit al compromís.

    La retirada del monument franquista de Tortosa està paralitzada per ordre de la justícia, a l’espera que es resolguin els recursos contenciosos pendents. El col·lectiu Corembe -el grup ciutadà que reclama reinterpretar el monòlit- va sol·licitar mesures cautelaríssimes que el jutjat contenciós-administratiu número 2 de Tarragona va acceptar i, des de l’estiu del 2021, els treballs de retirada estan suspesos.

    (Visited 30 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari