El monument franquista de Tortosa, de moment no es toca, diu la justícia

El jutjat que porta el cas ha suspès la retirada, estimant les mesures cautelaríssimes que havia demanat el grup Corembe

El monument franquista de Tortosa
El monument franquista de Tortosa

La retirada del monument franquista de Tortosa ha queda suspesa per odre judicial. El jutjat contenciós-administratiu número 2 de Tarragona, que porta el cas, ha resolt favorablement sobre les mesures cautelaríssimes demanades pel col·lectiu Corembe, el grup ciutadà que reclama reinterpretar el monòlit.

Just dijous el Govern exigia celeritat en la resolució per tal de poder reactivar els treballs previs per desmantellar el polèmic monument, una actuació que la jutgessa va paralitzar fins resoldre les mesures cautelars, que finalment ha estimat, segons el TSJC.

Des del Corembe s’aplaudeix la notícia, si bé l’encaixen amb prudència. “És un triomf al sentit comú i a fer les coses ben fetes”, ha manifestat a l’ACN el seu portaveu, Joan Otero.

Fa poc més d’una setmana el jutjat contenciós-administratiu ordenava paralitzar els treballs previs per retirar el monument del riu Ebre, a petició del col·lectiu Corembe. El grup ciutadà havia recorregut davant la mateixa instància la llicència d’obres municipal.

Però, arran de les declaracions de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, anunciant un possible avançament de les obres, l’entitat va reclamar mesures cautelaríssimes. La presència de màquines treballant a la riba del riu també els posava en alerta.

Així, el col·lectiu va decidir tornar a traslladar a la jutgessa la necessitat d’aplicar noves mesures -en aquest cas mesures cautelaríssimes. És a dir, aturar qualsevol actuació fins que no acabés de decidir sobre les mesures cautelars sol·licitades anteriorment, com així ha estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides