Mantenen paralitzada la retirada del monument franquista de Tortosa

La sentència del TSJC constata la protecció del patrimoni cultural i el "caràcter artístic" del monument

Monumento franquista en Tortosa
Monument franquista a Tortosa

La retirada del monument franquista de la batalla de l’Ebre a Tortosa continuarà suspesa cautelarment, fins que no es resolguin els recursos contenciosos pendents. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs interposat pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Govern de la Generalitat, al Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona, el qual va decretar l’any passat la suspensió cautelar de l’execució de la llicència d’obra major per a la retirada del monument.

La resolució conclou, entre altres qüestions, que la retirada del monument no respon a un interès particular, com afirmava el CIRE, sinó que afecta “la protecció del patrimoni cultural”, atenent així als arguments esgrimits pel Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre (Corembe).

L’entitat va argumentar que si la Generalitat executava la retirada del monument, en cas que la justícia dictaminés finalment que s’havia de mantenir, seria impossible “la restitució al seu estat primitiu”.

(Visited 186 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Mantenen paralitzada la retirada del monument franquista de Tortosa”

Feu un comentari