La justícia paralitza les obres per retirar el monument franquista de Tortosa

El jutge atura els treballs fins que es resolgui el recurs presentat per Corembe, col·lectiu afí a la reinterpretació de la piràmide

El monument de Tortosa que commemora la victòria franquista a la Batalla de l'Ebre
El monument de Tortosa que commemora la victòria franquista a la Batalla de l'Ebre

El monument de Tortosa que commemora la victòria franquista a la Batalla de l'Ebre

Aquest dilluns van començar els treballs per retirar el monument de Tortosa que commemora la victòria franquista a la Batalla de l’Ebre, però s’han hagut d’aturar després que el jutjat contenciós administratiu número dos de Tarragona hagi paralitzat la seva retirada fins que es resolguin les mesures cautelars sol·licitades pel Col·lectiu per a la Reinterpretació del Monument de la Batalla de l’Ebre (Corembe).

La Generalitat ja havia disposat una excavadora per remoure els terrenys on s’ha d’instal·lar una grua per retirar el monument, però el recurs presentat per Corembe, en el qual el col·lectiu demana la paralització de les obres fins que s’aclareixi si el govern català té les competències per retirar-lo, ha causat que el jutjat tarragoní suspengui els treballs fins a nou avís.

Després de conèixer la decisió de la justícia, Corembe ha anunciat a les xarxes socials que seguiran “treballant perquè es respecti la voluntat dels tortosins”, en referència a la consulta del maig del 2016, impulsada per l’Ajuntament de Tortosa, en la qual un 68% es va mostrar a favor de mantenir el monument i reinterpretar-lo.

Tot i el resultat de la consulta, l’ajuntament tortosí va rebutjar la petició de Corembe i Tortosins pel Monument amb els vots negatius de Movem Tortosa, ERC, el PSC i la CUP -mentre que JxCat va abstenir-se-, i va preveure iniciar la retirada de la piràmide el 18 de juliol, amb motiu del 85è aniversari del cop d’Estat del general Franco. Amb la decisió del jutjat, però, les obres queden paralitzades fins que es resolgui el recurs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides