Meloni fa fora el primer executiu d’Enel, la propietària d’Endesa

La primera ministra italiana presenta el relleu com el resultat d'una avaluació de capacitats

Francesco Starace, fins ara CEO d'Enel, a l'esquerra

El govern d’Itàlia, que encapçala la primera ministra Giorgia Meloni, ha anunciat aquest dijous el relleu de Francesco Starace com a conseller delegat d’Enel, l’empresa participada per l’Estat italià que controla el 70% d’Endesa, d’origen espanyol. Starace havia arribat al càrrec fa nous anys de la mà del govern socialdemòcrata de Matteo Renzi i havia estat fins ara, a més, el vicepresident d’Endesa.

Meloni ha justificat la decisió com el resultat d’una “avaluació curosa de les competències” i no de les afiliacions polítiques. El successor de Starace proposat pel govern italià és Flavio Cattaneo, considerat proper al vicepresident Matteo Salvini i fins ara vicepresident executiu de l’operador ferroviari Italo, que arribarà al càrrec acompanyat d’Alessandro Zehenter, Johanna Arbib Perugia, Fiammetta Salmoni i Olga Cuccurullo com a nous consellers.

A més, l’executiu italià col·locarà com a president no executiu d’Enel Paolo Scaroni, president de l’AC Milan i proper a l’expresident del Consell de Ministres i actual senador Silvio Berlusconi. La confirmació dels nomenaments resta pendent de la celebració de la junta d’accionistes prevista per al 10 de maig.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari