Llop creu que la proposta d’Aragonès “no té recorregut”

La ministra de Justícia diu que "un referèndum d'independència no té cabuda a la Constitució"

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha assegurat aquest dijous que el full de ruta plantejat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, “no té recorregut”. “Un referèndum d’aquestes característiques, independentista, no té cabuda a la Constitució”, ha afirmat en una entrevista a Onda Cero. Llop ha recordat que el govern central ha fet “esforços, amb el desgast que hagi suposat, per recuperar els ponts, el diàleg i la convivència i la concòrdia a Catalunya”. La Catalunya actual, ha dit, “ja no és el mateix que la del 2017”.

La ministra de Justícia també ha defensat la derogació del delicte de sedició i els indults als condemnats pel procés independentista. Segons Llop, “el delicte de sedició estava obsolet al Codi Penal” i “calia modernitzar-lo” per “equiparar-nos a altres codis europeus”. “El president del govern des del principi ja va dir que es modificaria el delicte de sedició. El seu compromís era el de la convivència per a Catalunya, i jo me n’alegro pels catalans i per Espanya”, ha dit.

Pel que fa als indults, Llop ha afirmat que la convivència a Catalunya “ha millorat pels indults” i ha recordat que la memòria de la Fiscalia apunta que van baixar els delictes d’odi a Catalunya mentre es tramitaven els indults, i establia una relació entre les dues qüestions. “Els indults han facilitat i han generat concòrdia i una millor convivència a Catalunya”, ha conclòs.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari