Elena admet que Interior podia haver actuat “més ràpid” en el cas dels abusos a cinc mosses

L'oposició al Parlament li retreu que no s'apliquessin mesures cautelars molt abans

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant la seva compareixença al Parlament

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha admès aquest dimecres a la tarda que “es podia haver actuat més de pressa” en el cas del metge del Departament que hauria abusat de cinc mosses d’esquadra la tardor del 2019.

En una compareixença a la comissió d’Interior del Parlament, Elena ha explicat que des que va prendre possessió del càrrec el juny del 2021 s’ha intentat acompanyar emocionalment i jurídicament les víctimes, però ha reconegut que potser abans s’haurien d’haver pres altres mesures.

L’oposició, especialment PP i PSC, han retret als responsables d’Interior la falta de celeritat sobretot just després de la primera denúncia, i que no es prenguessin més mesures d’acompanyament a les víctimes i cautelars contra el metge.

El metge, acusat de tocaments per les agents, va ser condemnat el passat mes de desembre pel Jutjat Penal número 4 de Barcelona a dos anys de presó i inhabilitació, i a passar dos anys en llibertat vigilada, arran d’una de les denúncies. Segons difon Europa Press citant fonts properes als fets, no va entrar a la presó arran de la condemna perquè no tenia antecedents i està en espera de judici per les altres quatre denúncies.

La primera, sobre fets que van tenir lloc el setembre del 2019, va arribar el febrer del 2020, i Interior va obrir llavors un expedient disciplinari al facultatiu. El degoteig de denúncies va continuar el 2022, amb noves detencions i expedients disciplinaris.

El conseller Elena també ha anunciat que la Generalitat de Catalunya exercirà d’acusació particular en aquests casos de presumptes abusos sexuals.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari