El conseller Juli Fernández diu que hi ha «necessitats més importants» que la B-40

Avisa que l'acord de pressupostos és per una "via urbana" que ha de finançar l'Estat

El conseller Juli Fernàndez

El conseller de Territori, Juli Fernández, assegura que hi ha “necessitats importants que milloren molt més la vida de la gent” que la B-40. En una entrevista a l’ACN coincidint amb la setmana en què s’ha incomplert el termini marcat en l’acord de pressupostos per desencallar aquesta infraestructura, Fernández assenyala que es parla “molt” d’aquests “sis kilòmetres hipotètics” d’aquest tram, però que hi ha projectes com la millora de la connexió entre Castellar i la C-58 o l’increment del transport públic que són “clau”.

En tot cas, el conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya avisa el Ministeri de Transports que l’acord dels comptes és per a una “via urbana, no d’alta capacitat” que ha de finançar l’Estat i no la disposició addicional tercera.

En l’entrevista, Fernández remarca que el Govern té el “compromís” d’arribar a un acord amb el govern espanyol per la B-40, però “sempre en els termes” del que es va pactar pels pressupostos. “No podem arribar a un acord en coses que no hem pactat”, assenyala, avisant que no es pot plantejar fer una autovia ni ampliar els municipis per on passi la infraestructura.

El conseller reitera també que la infraestructura plantejada s’ha de finançar amb recursos “nous” provinents de l’Estat, i no amb la disposició addicional tercera, que és un “deute” del govern espanyol amb la ciutadania de Catalunya.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari