Vilagrà descarta restituir Borràs: “No es donen les condicions”

La consellera de la Presidència manté que el Parlament no ha d'estar en una situació d'interinitat

  La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, atenent els mitjans de comunicació (ACN, Anna Berga)

  La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat aquest divendres que “no es donen les condicions” perquè Laura Borràs sigui restituïda a la presidència del Parlament. Ho ha dit en resposta a les declaracions de la presidenta suspesa, que ha assegurat que no té intenció de renunciar a la presidència de la cambra ni a l’escó de diputada, malgrat haver sigut condemnada per prevaricació i falsedat documental.

  Segons Vilagrà, el reglament del Parlament i la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Borràs fan que no es donin les condicions per a restituir la presidenta suspesa de la cambra. No obstant això, ha defensat que les institucions catalanes han “d’estar a l’altura de les circumstàncies i no estar en una situació d’interinitat, sinó de plenes competències”.

  Tant el president del Govern, Pere Aragonès, com els grups de l’oposició (PSC, comuns, CUP, Vox, PP i Ciutadans) han demanat a la líder de Junts que dimiteixi i deixi el seu càrrec a la presidència del Parlament, però Borràs ha respost que si volen acabar amb la interinitat, l’han de restituir.

  (Visited 133 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari