Laura Borràs: “No dimitiré com a presidenta del Parlament”

La líder de Junts carrega contra el reglament de la cambra perquè "és inconstitucional i vulnera drets humans"

  La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs (ACN, Natàlia Segura)

  La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, condemnada aquest dijous a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per la contractació irregular a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan n’estava al capdavant, ha rebutjat renunciar al càrrec. En una entrevista a RAC1, la també líder de Junts ha replicat als partits que si volen acabar amb la interinitat, “m’haurien de restituir”, i ha afirmat que el reglament de la cambra catalana vulnera els seus drets.

  “No dimitiré com a presidenta del Parlament”, ha afirmat Borràs, “la interinitat la provoca un article del reglament del Parlament que és inconstitucional i vulnera drets humans. La sentència diu que no hi ha hagut cap enriquiment econòmic, i aquest article parla de corrupció lucrativa, cosa que la sentència desmenteix totalment. M’haurien de restituir”, ha defensat la presidenta suspesa, que ha acusat els grups parlamentaris de “provocar” aquesta situació d’interinitat.

  “M’han pogut suspendre dels meus drets i deures però no de la meva responsabilitat i sentit institucional. Avui dia, la presidenta del Parlament es diu Laura Borràs, perquè no n’hi ha una altra”, ha asseverat la líder de Junts, que ha avisat que “hauria pogut portar el Parlament de Catalunya als jutjats perquè el que va passar el 28 de juliol de l’any passat va ser un atropellament democràtic en tota regla”, en referència a la seva suspensió com a presidenta de la cambra. No ho va fer, ha dit, per l'”alt sentit institucional”.

  Borràs ha insistit que no ha comès cap delicte i que es va dur a terme una “investigació prospectiva” en contra seva. Ha mantingut que “és una causa de persecució política” i ha criticat “la desproporció de les penes” i l’actitud de la resta de grups parlamentaris, que han demanat en bloc la seva dimissió. “Estic indignada amb tothom que utilitza aquests atacs de l’Estat espanyol en benefici propi. Estic indignada amb aquest independentisme que col·labora amb l’Estat del qual es vol independitzar, i al qual li va molt bé que apartin els seus rivals polítics”, ha manifestat la líder de Junts.

  (Visited 71 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari