Els comuns, la CUP, Ciutadans i Vox reclamen la dimissió de Borràs per la condemna

Ciutadans i Vox han sol·licitat a la JEC que retiri l'acta de diputada a la presidenta suspesa del Parlament

Carlos Carrizosa (Cs), Xavier Pellicer (CUP), Jéssica Albiach (comuns) i Joan Garriga (Vox)

Tots els grups parlamentaris, a excepció de Junts, han demanat a la presidenta suspesa de la cambra catalana, Laura Borràs, que deixi el seu càrrec després de conèixer la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per les irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En Comú Podem i la CUP han exigit la seva dimissió, mentre que Ciutadans i Vox han anat  més enllà i han sol·licitat a la Junta Electoral Central (JEC) que retiri l’acta de diputada a Borràs.

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha lamentat que “per primera vegada” hi hagi una “presidenta de la segona institució del país condemnada per corrupció”, tot i que ha insistit en què aquest era “un escenari previsible”, i ha retret a Junts i ERC que permetessin aquesta situació. “El partidisme d’uns i la covardia dels altres ens ha portat fins aquí”, ha assegurat Albiach, que ha acusat Borràs de fer servir el Parlament “com un escut” per protegir-se mentre durava el procés judicial.

Per part de la CUP, el diputat Xavier Pellicer ha destacat que la líder de Junts “ha estat condemnada per uns fets que res tenen a veure amb l’independentisme, amb l’1-O, o amb cap mobilització independentista”, i ha afirmat que Borràs ha fet “un mal servei a l’independentisme” amb un “ús irresponsable” del cas. Malgrat demanar la seva dimissió immediata, Pellicer ha apuntat que si no ho fa seguirà de diputada perquè, segons el reglament del Parlament, “l’acta d’un diputat s’ha de retirar quan hi ha sentència ferma”.

El diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa, per la seva banda, ha anunciat que demanarà a la cambra catalana i a la JEC que retirin l’acta de diputada a Borràs i ha considerat “intolerable” que sigui diputada suspesa “un minut més”. Per això, ha insistit en la necessitat de nomenar de manera immediata un nou president de la cambra. En la mateixa línia, el portaveu del grup parlamentari de Vox, Joan Garriga, ha exigit a la presidenta del Parlament suspesa que renunciï “immediatament” a l’acta de diputada, i la formació ja ha recorregut a la JEC perquè retiri la credencial a Borràs.

En contra de l’indult parcial

Tant Ciutadans com Vox s’han mostrat contraris a l’indult parcial que el TSJC proposa al govern central per reduir la pena de presó a dos anys i que la líder de Junts no hagi d’ingressar en un centre penitenciari. En aquest sentit, Carrizosa ha assenyalat que “Borràs és l’exponent de la corrupció que sacseja Catalunya, i no és mereixedora de l’indult”.

Garriga ha criticat que la resolució contra Borràs inclogui aquesta petició i ha considerat que concedir l’indult parcial implicaria una “discriminació” vers la resta de ciutadans. “Les sentències s’han de complir, no pot ser que a Espanya s’indulti tots els polítics separatistes, seria una presa de pèl“, ha dit el diputat de Vox.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari