El president Aragonès demana el relleu de Borràs al Parlament

El president del Govern de Catalunya entén que "les institucions estan per sobre de totes les persones"

El president Pere Aragonès atenent els mitjans

Davant la condemna a Laura Borràs a quatre anys i mig de presó per prevaricació i falsedat documental quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat rellevar Borràs de la presidència del Parlament per tal de garantir que “el Parlament de Catalunya funcioni en tots els seus àmbits”: “Les institucions estan per sobre de totes les persones”.

Aragonès ha desvinculat de la “repressió” independentista la sentència condemnatòria del TSJC a Borràs. En una atenció als mitjans per a valorar la sentència, el cap del Govern ha instat els grups parlamentaris de la cambra a “trobar ben aviat les fórmules” per a renovar la presidència i, d’aquesta manera, fer funcionar “amb normalitat” la institució.

Preguntat per si Borràs hauria de fer un pas al costat, Aragonès ha desitjat que “prengui la decisió més adequada” per a preservar la dignitat i l’honorabilitat del Parlament.

La sentència demana al govern espanyol que indulti parcialment Borràs per rebaixar la pena a dos anys de presó i que no hagi d’ingressar en un centre penitenciari. Aragonès ha dit que “ningú desitja” que persones “d’aquesta rellevància” acabin empresonades “per fets com aquests” i s’ha limitat a recordar que “el tribunal estableix una via que està sobre la taula” per a evitar-ho.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari