Expectació al Parlament per la compareixença d’Elies Campo a la Comissió Pegasus

L’activista independentista que va coordinar el ‘CatalanGate’ va mentir al seu currículum dient que va ser un alt càrrec de Telegram

Sessió de la comissió Pegasus del Parlament i Elies Campo fent publicitat de l'empresa Parlem

La comissió del Parlament de Catalunya que investiga el suposat espionatge dels telèfons mòbils i dispositius digitals de 65 persones partidàries de la independència de Catalunya té prevista la compareixença d’Elies Campo (foto) aquest divendres. Aquesta compareixença ha despertat una gran expectació perquè Campo és la peça fonamental de la campanya de propaganda organitzada arran d’aquest suposat espionatge, batejada com a CatalanGate per Citizen Lab. Citizen Lab és un col·lectiu canadenc especialitzat en la relació de ciberseguretat i drets humans, que va penjar l’informe CatalanGate al seu web el 18 d’abril de l’any passat, tres mesos després de fitxar Elies Campo i quatre mesos després que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) comprés el domini catalangate.cat.

Elies Campo va treballar per construir el CatalanGate molt abans que el fitxés l’equip de Toronto. Feia anys que recollia informació per bastir-lo. “Sense ell no hauria estat possible”, va arribar a dir de la seva participació en aquesta campanya Elisenda Paluzie, ex-presidenta de l’ANC i una de les persones presumptament espiades. Campo va ser presentat també com un heroi per TV3, Catalunya Ràdio o el diari ARA en sengles entrevistes que li van fer arran de la publicació del CatalanGate. Va desaparèixer, però, dels mitjans de comunicació quan EL TRIANGLE va publicar que havia mentit quan es presentava a les entrevistes i a tot arreu com a ex-alt càrrec de l’empresa Telegram. Deia que havia estat responsable del departament de Creixement, Negoci i Partenariat d’aquesta empresa.  EL TRIANGLE va contactar amb Remi Vaughn, portaveu de Telegram, que va declarar el següent: “El senyor Elies Campo mai no ha estat contractat per Telegram en cap càrrec, i molt menys com a responsable de res. El 2016 va realitzar algun treball voluntari i se li va concedir una adreça de correu electrònic temporal que després va ser revocada. Mai va rebre cap compensació monetària de Telegram i mai va signar cap contracte amb nosaltres”.

Tot i la contundència d’aquest desmentiment, Campo continua mantenint als seus perfils de Linkedin i Twitter el càrrec fals a Telegram. El 9 de març passat va intervenir a la 7ª Jornada Empresarial sobre Transformació Digital que va tenir lloc a Mollerussa. Se’l va presentar com a treballador de Citizen Lab, Telegram Messenger i Whatsapp i com a “emprenedor i enginyer”. Emprenedor ho és. Enginyer, no. No va acabarels seus estudis d’enginyeria de telecomunicacions al centre universitari de La Salle.

Sobre Elies Campo recauen les acusacions de ser el responsable d’haver incrementat de forma sospitosa el nombre de persones suposadament espiades amb el programa Pegasus. Diverses d’aquestes víctimes han assegurat que les inspeccions dels seus telèfons mòbils no havien constatat cap infecció fins que Campo els els va demanar. L’activista coordinador del CatalanGate, que actualment participa en espots de promoció de l’empresa Parlem, va declarar fa uns mesos que buscava més telèfons d’independentistes per detectar noves infeccions.

Curiosament, a la convocatòria de la sessió de la comissió que investiga aquest cas al Parlament s’anuncia la seva compareixença així: “Si s’escau es preveu que es pugui substanciar la compareixença d’Elies Campo, membre de Citizen Lab, en qualitat de testimoni”. “Si s’escau què?” es pregunten els diputats socialistes de la comissió, els únics de l’oposició que en formen part. Els grups independentistes no van voler convocar-lo tot i que se suposa que és imprescindible en la seva qualitat de coordinador del CatalanGate. El PSC el va proposar i ERC, JuntsxCat i la CUP no van saber com argumentar que es bloquegés la seva compareixença.

A la nota de la Comissió Pegasus anunciant l’assistència d’Elies Campo s’hi llegeix: “Si s’escau, es preveu que es pugui substanciar la compareixença d’Elies Campo, membre de The Citizen Lab, en qualitat de testimoni”. Demà serà un dia divertit al Parlament. “Si s’escau”.

(Visited 260 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari