Alliberen a Barcelona un home obligat a viure en un soterrani i a treballar més de 15 hores

La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana detenen dues persones per tràfic de persones amb fins d'explotació laboral

La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han alliberat un home que era obligat a treballar i a viure en un soterrani. La víctima havia de treballar més de 15 hores diàries sense cobrar en una cuina que no complia cap mesura higiènica, no tenia llum natural ni sistema de ventilació, estava plena d’humitats i la instal·lació elèctrica es trobava en un estat precari, segons informa la Policia Nacional en un comunicat enviat aquest dimarts.

Els agents van detenir en un primer moment el responsable de la cuina, un ciutadà paquistanès i, al llarg de la investigació, van poder arrestar un segon home com a presumpte autor del mateix delicte.  Els detinguts oferien a compatriotes treballar en una cuina durant 12 hores- tot i que després n’eren més- per 33 euros al dia, amb menjar i allotjament inclosos.

Imatge del soterrani on un home era obligat a viure i treballar
Imatge del soterrani on un home era obligat a viure i treballar

Les persones que contactaven per treballar, i que de vegades es desplaçaven des de Madrid, eren acompanyades, un cop a Barcelona, a la cuina clandestina. Allà, havien d’entregar el passaport juntament amb el telèfon mòbil i quedaven tancats en el soterrani amb clau, i se’ls obligava a treballar 18 hores per preparar menjar que es repartia a domicili o a locals de venda d’alimentació. Les víctimes es trobaven en una situació irregular a Espanya i se les amenaçava d’avisar la policia i que serien expulsades per aquest motiu.

Els dos arrestats van passar a disposició judicial del jutjat d’instrucció de guàrdia de Barcelona. La víctima, que va ser traslladada a la comissaria de la Policia Nacional per als tràmits en matèria d’estrangeria, va ser posada en llibertat la mateixa tarda de la detenció, informen en el comunicat.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari