Condemnen a cinc anys de presó a Marc Fortiana, mosso en excedència i guardaespatlles de famosos

L’Audiència de Barcelona ha indicat que el condemnat i altres companys van realitzar una “agressió, intimidació i humiliació totalment gratuïtes i injustificades” contra les dues víctimes

Marc Fortiana, un mosso en excedència, conegut per ser l'amo de l'empresa de seguretat Double Group
Marc Fortiana, un mosso en excedència, conegut per ser l'amo de l'empresa de seguretat Double Group.

Ha estat condemnat a cinc anys de presó, un mes i 15 dies Marc Fortiana, un mosso en excedència conegut per ser l’amo de l’empresa de seguretat Double Group, especialitzada a protegir personalitats com el futbolista Leo Messi, segons ha informat El País. L’Audiència de Barcelona li ha sentenciat a ell i a altres cinc policies per torturar i colpejar a dos joves en el 2016, quan encara formava part dels Mossos d’Esquadra.

El tribunal ha indicat que Fortiana i un altre mosso van iniciar una “agressió, intimidació i humiliació totalment gratuïtes i injustificades” contra les dues víctimes que després van secundar la resta d’acusats. Els altres mossos han estat condemnats a dos anys i mig de presó i tots ells han estat inhabilitats quatre anys i, per tant, expulsats del cos policial.

Fortiana i tres policies més ja havien estat detinguts en el 2021 pels seus negocis particulars, en el qual se’ls acusa de robatori amb força, suborn i revelació de secrets en la protecció d’un suposat empresari. Fortiana es va agafar l’excedència dels Mossos en el 2017.

El mosso presumia per xarxes socials dels festivals i llocs on hi estava present, entre els que figuren el Primavera Sound, Cap Roig Festival, Summer Fest Cerdanya, el Palau Sant Jordi o l’Estadi Olímpic.

(Visited 8.950 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari