Endesa denuncia que tres edificis municipals i part de l’enllumenat públic d’Arenys de Mar tenen la llum punxada

L'empresa ha tallat la llum en els edificis amb serveis no sensibles i el consistori estudiarà depurar responsabilitats

Ajuntament d'Arenys de Mar

La companyia energètica Endesa ha detectat que l’Ajuntament d’Arenys de Mar (Maresme) tenia la llum punxada en tres equipaments de la ciutat, concretament l’edifici Xifré, l’edifici Sert, els mòduls de can Nadal, i l’enllumenat de la zona. Per aquest motiu, s’ha activat el protocol establert amb Mossos d’Esquadra de denúncia al consistori i ha tallat el fluid excepte a l’edifici del Xifré, on es troba el SEM o els serveis d’educació o serveis socials, entre d’altres. Endesa tenia constància de l’anomalia des de fa deu anys, motiu pel qual l’ajuntament estudia depurar responsabilitats per la part tècnica. Segons el consistori, l’enginyer municipal en tenia constància i fins i tot un projecte per regularitzar els serveis, sense que el materialitzés.

Segons ha avançat La Vanguardia i han confirmat fonts de l’empresa i el consistori a l’ACN, el tall s’ha produït després d’un llarg procés, que ha suposat el tall del servei en aquells equipaments que no ofereixen un servei essencial per a la ciutadania. En aquest sentit, la firma va traslladar la situació a alcaldia, que desconeixia la situació, si bé l’enginyer municipal n’estava al cas i fins i tot tenia el projecte per resoldre la legalització del servei des de febrer de l’any 2022.

Malgrat això, el projecte no s’havia materialitzat, sense que el consistori hi trobi una explicació al respecte. És per aquest motiu que els esforços de l’ajuntament se centren a regularitzar el servei i assumir la despesa derivada que l’ajuntament deu a la firma energètica, i un cop es resolgui la situació analitzar quines conseqüències es deriven internament.

Fonts d’Endesa i de l’ajuntament han destacat la bona entesa de les dues parts per trobar la solució necessària amb la màxima celeritat possible. Mentre això no passa, l’ajuntament ha contractat un grup electrogen per subministrar electricitat als equipaments afectats.

(Visited 182 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari