El Govern reestructura els Mossos d’Esquadra per primer cop en 12 anys

Neixen l'àrea d'anticorrupció policial i la regió policial virtual

El director general de la Policia, Pere Ferrer, el conseller Joan Ignasi Elena i el comissari en cap dels Mossos, Eduaard Sallent, en l'acte de nomenament dels nous comissaris (ACN)
El director general de la Policia, Pere Ferrer, el conseller Joan Ignasi Elena i el comissari en cap dels Mossos, Eduaard Sallent, en l'acte de nomenament dels nous comissaris (ACN)

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el nou decret de reestructuració dels Mossos d’Esquadra, que introdueix novetats rellevants en un cos que no canviava d’organigrama des del 2011. Algunes d’aquestes són la nova regió policial virtual, que patrullarà a internet; la nova comissaria general de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), que assumirà les intervencions telefòniques als investigats; l’àrea d’anticorrupció policial; i l’àrea central d’investigació de la corrupció.

Així mateix, es potenciarà la seguretat ciutadana amb una comissaria pròpia i la prefectura del cos guanyarà dimensió, el mateix que la direcció política. Les regions policials territorials  experimentaran alguns petits canvis, sobretot la de Barcelona, i també la Comissaria de Mobilitat. Amb aquest nou decret s’estableix un sistema que permet formalitzar nous serveis, entre els quals la Policia Marítima i la Unitat de Drons.

D’altra banda, la divisió d’Investigació Criminal Central inclourà l’Àrea Central de Violències Sexuals, que investigarà els delictes contra la llibertat sexual de caràcter greu, i l’Àrea Central del Cibercrim, que abastarà els ciberdelictes de més complexitat o aquells que afecten la llibertat sexual de menors d’edat comesos mitjançant xarxes socials. També s’impulsa l’Àrea Central d’Anticorrupció, que estudiarà els casos de corrupció del sector públic i privat de Catalunya d’especial complexitat.

(Visited 173 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari