Barcelona estudia eliminar el límit de 30 km/h en entorns escolars fora de l’horari lectiu

Des del passat mes de gener, dotze radars multen els vehicles que superen els 30 km/h

L’Ajuntament de Barcelona ha encarregat un informe jurídic per avaluar la possibilitat de passar de 30 km/h a 50 km/h el límit de velocitat en alguns entorns escolars fora de les hores lectives.

Segons ha avançat RAC1 i han confirmat fonts municipals a l’ACN, la gerència d’Ecologia Urbana, que dirigeix la tinenta d’alcalde Janet Sanz, ha encarregat un estudi jurídic per determinar si és possible fer aquest canvi.

Actualment, no hi ha cap precedent a la ciutat de radars que efectuïn una discriminació horària o de calendari, per la qual cosa s’ha sol·licitat l’informe que concreti si és viable adoptar aquesta mesura.

La tardor passada l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa 17 nous radars a la ciutat, dotze en entorns escolars i els altres cinc en punts negres de la xarxa viària urbana.

Les sancions als conductors que sobrepassen els 30 km/h es van començar a imposar el mes de gener passat. Les primeres dades facilitades per l’Ajuntament fa unes setmanes indiquen que els 17 radars multen cada dia uns 686 infractors.

Algunes entitats com el RACC ja havien advertit de la conveniència d’eliminar la restricció dels 30 km/hora fora de l’horari escolar, a les nits, caps de setmana o dies de vacances.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides