Uns grups de ciberdelinqüents prorussos haurien atacat fins a quatre hospitals de Catalunya

L'onada d'atacs va arribar amb el començament de la guerra de Rússia contra Ucraïna

Hospital Clínic de Barcelona

Diversos grups de ciberdelinqüents prorussos haurien atacat quatre hospitals de Catalunya els darrers mesos. Segons el diari Ara, és una onada d’atacs que va arribar amb el començament de la guerra de Rússia contra Ucraïna i que ha afectat hospitals i altres institucions de tota la Unió Europea.

Els objectius aquí han estat l’Hospital Josep Trueta de Girona i els hospitals de Sant Pau, de la Vall d’Hebron i el Clínic de Barcelona. Uns atacs que no tindrien res a veure amb el de diumenge passat a l’Hospital Clínic.

Darrere dels ciberatacs que explica l’Ara hi hauria diversos grups de pirates informàtics pro-Putin que busquen sabotejar hospitals occidentals. Un consultor en seguretat informàtica hauria detectat els noms dels quatre hospitals catalans en llistes de canals interns d’aquests grups, i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya també confirma que en té constància.

En el cas de l’Hospital Clínic, aquest diumenge es va complir una setmana del ciberatac del grup delinqüent Ransom House, i el centre continua funcionant a mitja marxa. Bona part de l’edifici principal encara no pot treballar en xarxa, i s’han de fer moltes coses a mà.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari