Esquerra votarà en contra de la reforma de la ‘Llei Mordassa’

Els republicans consideren el nou text "poc ambiciós" i lamenten que no s'eliminin les pilotes de goma

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha anunciat aquest dilluns que el seu grup al Congrés dels Diputats votarà en contra de la reforma de la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda popularment com a ‘Llei Mordassa’, per una “falta d’ambició enorme” del PSOE i d’Unides Podem. “Si no hi ha canvis, i de moment no es preveuen, evidentment que votarem el contra”, ha resumit en roda de premsa.

Demà dimarts s’aborda en comissió el dictamen de la reforma de la ‘Llei Mordassa’, però segons els republicans es mantenen “els aspectes més lesius” de la normativa, que es va aprovar el 2015 durant l’etapa de majoria absoluta del PP. Per exemple, no es preveu l’eliminació de les pilotes de goma, que el Parlament va prohibir als Mossos d’Esquadra fa deu anys.

“ERC no pot assumir una reforma d’una llei que és poc ambiciosa i que es queda massa curta”, ha insistit Vilalta. Tot i això, tant PSOE, com Podem, consideren que l’eliminació de les pilotes de goma consideren que no formen part d’aquesta norma i que s’ha de regular a través de protocols.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari