Un 55% dels catalans, molt o bastant orgullosos de ser espanyols

El 77% dels enquestats pel CEO manifesten orgull de ser catalans

Façana del Palau de la Generalitat, el 2020

Foto: ACN, Pol Solà

L’enquesta sociopolítica 2022-23 del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat (CEO), feta a més de 5.000 persones, reflecteix que un 55% dels catalans afirmen sentir-se orgullosos de ser espanyols i que un 41% manifesten el contrari.

En concret, sobre el fet de ser espanyols, un 18% diu que no se senten gens orgullosos, un 23% es declaren poc orgullosos, un 25% responen que se senten molt orgullosos i un 30%, que bastant.

El percentatge dels que senten orgull de ser catalans és clarament superior: el 77%. D’aquests, un 44% manifesten que se senten molt orgullosos de ser catalans. En canvi, un 8% no se senten gents orgullosos de ser catalans i un 11%, poc.

L’orgull de ser català i espanyol, segons constata aquest estudi, està vinculat amb el sentiment de pertinença, ja que entre les persones que se senten només catalanes el 96% mostren orgull de ser catalans i un 97% no ho estan de ser espanyols.

Però pel que fa a la població que només s’identifica com a espanyola, el rebuig a la seva condició de catalans és menor que en el cas invers, del 71%.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari