Les desaparicions de menors representen un 27% del total a Catalunya l’any 2022

Els Mossos van investigar-ne un 17,2% menys que el 2021, però el nombre total de desapareguts creix un 8,6%

La cap de l'oficina d'Atenció a les Famílies de les Persones Desaparegudes, Laura Vilanueva, i la portaveu del cos i Cap de l'Àrea Tècnica de Proximitat i Seguretat Ciutadana, Montserrat Escudé, en una roda de premsa.
La cap de l'oficina d'Atenció a les Famílies de les Persones Desaparegudes, Laura Vilanueva, i la portaveu del cos i Cap de l'Àrea Tècnica de Proximitat i Seguretat Ciutadana, Montserrat Escudé, en una roda de premsa.

Les desaparicions de menors d’entre 13 i 17 anys representen un 27% del total de desapareguts a Catalunya l’any 2022, segons dades dels Mossos d’Esquadra. En comparació amb l’any anterior, aquests successos amb menors han caigut un 17,2%, però el nombre total de persones desaparegudes l’any passat va augmentar un 8,6% respecte al 2021 (3.333), situant-se en 3.620 desaparicions.

Cada dia es denuncien deu desaparicions a Catalunya. L’índex de resolució dels casos instruïts l’any passat és del 98%, el que significa que al acabar el 2022 hi havia 72 casos oberts denunciats, en què no s’havia localitzat la persona desapareguda. A més, un total de catorze homicidis amb ocultació de cadàver investigats des del 2010 corresponen a casos de violència de gènere, i tres a detencions il·legals de dones en un context de matrimonis forçats. Des del 2018, s’han instruït cinc casos vinculats amb el tràfic de drogues.

La Unitat Central de Persones Desaparegudes dels Mossos ha investigat, des del 2010, un total de 30 desaparicions en l’àmbit criminal, el que suposa un 0,001% del total acumulat.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Les desaparicions de menors representen un 27% del total a Catalunya l’any 2022”

Feu un comentari