Treballadors de Grifols es manifesten contra l’ERO a les portes de l’empresa

92 dels 2.300 llocs de treball amenaçats corresponen als centres de Parets i Sant Cugat del Vallès

Concentració contra l'ERO de Grifols

Foto: ACN, Marta Vidal

Treballadors de Grifols s’han concentrat aquest dimecres, davant la seu que aquesta empresa multinacional especialitzada en hemoderivats té a Sant Cugat del Vallès, per protestar contra l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) amb què preveu retallar 2.300 llocs de treball arreu del món, 92 dels quals als centres de treball de Sant Cugat i de Parets del Vallès.

L’objectiu dels treballadors és evitar els acomiadaments previstos per l’ERO, el qual Grifols i el sindicat CCOO aborden per primer cop aquest mateix dimecres. Gràcies a aquesta reunió, els representants dels treballadors esperen saber, exactament, a quants treballadors dels centres catalans afecta la tisorada laboral anunciada per la multinacional.

Grifols ha defensat la mesura al·legant una necessitat de racionalitzar tasques, ja que considera que es produeixen duplicitats, i l’existència de pèrdues econòmiques que, segons CCOO, no són certes en el cas de tot el grup, ja que el benefici net va ser de 208 milions d’euros l’any passat.

La concentració contra l’ERO té lloc l’endemà, precisament, que transcendís que Grifols va incrementar un 10,8% el seu benefici net el 2022, després d’haver registrat una caiguda del 46,2% del benefici durant el primer trimestre de l’any passat.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari