Els preus comencen l’any encadenant dos mesos d’increments interanuals

La inflació subjacent assoleix un valor històric en pujar fins al 7,7%

Fruites en un supermercat de Barcelona

Foto: ACN, Mariona Puig

L’Índex de Preus al Consum (IPC) va pujar un 1% del gener al febrer per l’encariment de l’electricitat i els aliments, i va situar la seva taxa interanual en el 6,1%, després d’un increment de dues dècimes, segons les dades avançades publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Així doncs, i en espera que la dada definitiva d’aquest mes es confirmi a mitjan març, el 2023 ha començat amb dues pujades consecutives de la taxa interanual. A més, l’IPC assoleix el seu valor més elevat des del 6,8% registrat el novembre i l’increment mensual més gran des del juny, quan va pujar un 1,9%.

La inflació subjacent, que no comptabilitza els aliments no elaborats ni els productes energètics, continua l’escalada i assoleix ara un valor del 7,7%, un dels més alts en 40 anys.

L’INE destaca sobre aquestes dades avançades del febrer que, a diferència dels aliments i l’energia, els carburants i els transports combinats de passatgers es van abaratir com a efecte dels bons al transport aprovats pel govern central i les comunitats autònomes.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari