De Gispert, sobre el fraccionament de contractes: “No es denunciava en aquella època”

L'expresidenta del Parlament admet que "tots feien el mateix" i que ella ho sabia, però s'excusa adduint que "les lleis no eren tan clares"

Núria de Gispert
Núria de Gispert

L’expresidenta del Parlament de Catalunya i portaveu de Demòcrates, Núria de Gispert, ha assegurat aquest dilluns al programa Cafè d’Idees (RTVE) que “tothom” fraccionava contractes en l’època que s’acusa d’haver-ho fet l’actual presidenta de la cambra i líder de Junts, Laura Borràs, com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Per això, ha qüestionat que es jutgi Borràs i ha afegit que si hi ha “persecució política”, com denuncia la líder de Junts, “és en aquest punt”. A més, ha considerat que ser una dona no la beneficia en aquest afer.

De Gispert ha dit que ella no va fraccionar contractes mai, però s’ha excusat pel fet de no denunciar aquesta pràctica, malgrat saber que es produïa, adduint que “no es denunciava en aquella època” perquè “les lleis no eren tan clares”.

D’altra banda, l’expresidenta del Parlament ha coincidit amb l’expresident català Artur Mas en el parer que el també expresident Jordi Pujol es va equivocar confessant que havia amagat a Hisenda diners que tenia a l’estranger. També sobre Pujol, de qui va ser consellera entre el 1995 i el 2003, De Gispert ha defensat que se li restitueixi el tractament de Molt Honorable.

Pel que fa als tuits ofensius que va dedicar a adversaris polítics com Inés Arrimadas, ha dit que li sap greu aquells missatges, dels quals ha indicat que eren producte que “tinc un pronto“.

De Gispert, que va renunciar a la Creu de Sant Jordi el 2019 arran de la polèmica causada per un tuit amb què va comparar polítics del PP i Cs amb porcs, ha dit aquest dilluns que ara no hi renunciaria.

De fet, ha retret una manca de valentia a Convergència i Unió i Junts, per no haver-li donat suport i per haver-li demanat que renunciés a la distinció, i en particular a l’expresident Artur Mas i a l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, per haver-la trucat per convèncer-la.

(Visited 106 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari