Ariño Duglass s’incorpora a l’ecosistema d’indústria 4.0 del DFactory Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) continua amb el procés de desenvolupament i creixement de l’ecosistema DFactory Barcelona amb la incorporació de l’empresa Ariño Duglass. Raimundo García, director general d’Ariño Duglass, i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el CZFB, s’han reunit per a signar aquest acord que marca l’inici de l’activitat de l’empresa en el hub d’indústria 4.0 del CZFB.

Ariño Duglass és una empresa dedicada al disseny, fabricació i comercialització de vidre transformat. Considerada com una de les millors companyies del sector del vidre per a arquitectura i ferrocarril, l’empresa disposa d’una dilatada experiència que va començar l’any 1952 i que actualment gaudeix d’una posició d’avantguarda.

Ariño Duglass realitza contínues inversions en recerca i desenvolupament per a la millora dels processos de producció i la formació contínua del personal qualificat, motor de la companyia. Així mateix, l’empresa para esment a obtenir cura en el seu servei logístic, adequant constantment la companyia als canvis demandats pel mercat i a les mateixes necessitats i exigències dels clients.

Després d’un període de creixement, l’empresa decideix crear Ariño Design, un projecte que complementa el posicionament a l’avantguarda d’Ariño Duglass en el sector de la mobilitat i el ferrocarril en particular, atenent els clients en un ventall de solucions més amplis.

Aquest projecte, que se situarà en l’ecosistema DFactory Barcelona, aportarà disseny en el cor de l’enginyeria i un ampli coneixement del mercat, la indústria i els seus processos. Ariño Design dotarà a l’empresa d’avantatge competitiu, agregant valor a clients i al conjunt de la societat, gràcies a l’aportació de solucions eficaces als reptes de la indústria.

Pere Navarro explica que el DFactory Barcelona és un lloc dinàmic, que està en continu creixement a causa de l’entorn tan canviant que suposa la indústria 4.0. Comptar amb Ariño Duglass, a través d’Ariño Design, és un gran privilegi, no només per al nostre ecosistema sinó també per a les sinergies que poden sorgir amb les altres empreses situades en l’edifici.

Per la seva part, Raimundo García, director general d’Ariño Duglass, afirma que en els últims anys hem pogut aconseguir nous reptes en producció i en servei per a aconseguir la plena satisfacció del client. Seguint aquesta línia d’innovació, hem incorporat un grup de professionals amb l’objectiu de crear la unitat productiva Ariño Design. Creiem que el DFactory Barcelona, hub de la indústria 4.0 i emblema d’innovació i avantguarda, és el lloc ideal per a situar la nostra seu.

Principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa

DFactory Barcelona és la fàbrica del futur des d’on es materialitza una nova manera de produir, molt més sostenible. Les empreses, que desenvolupen projectes capdavanters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial i sensórica, tenen la possibilitat de generar sinergies i establir aliances amb la resta de les organitzacions presents en l’edifici.

El projecte està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l’economia circular mitjançant l’adopció nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenibles.

Actualment, l’ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000m2 en quatre plantes, on ja s’hi han instal·lat prop de 30 companyies, en les quals treballen al voltant de 500 persones, cosa que significa un 65% d’ocupació en tan sols un any.

Algunes de les companyies més destacades que en l’actualitat formen part de l’ecosistema empresarial de DFactory són HP, Picvisa, e-Milers Company, NTT Data, On Robot, Alisys, Windforce, Leitat, AsorCAD, Mastertec 3D, Imhoit, VDMHealth, Nexiona, Girbau, Innovae, Witeklab, Dow Chemical, SiOCAST, Dassault Systèmes (3DS), Amphos21, ABB o Kuka.

A més, està previst que durant l’exercici de l’any 2023 es comenci a projectar la segona fase de l’emblemàtic edifici, cosa que li permetrà aconseguir en els pròxims anys 72.000 metres quadrats.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari