Una funcionària de Cultura assenyala Borràs

La testimoni d'aquest dimecres també afirma que la líder de Junts, com a directora de la ILC, va decidir l'adjudicatari dels contractes presumptament fragmentats

La presidenta de Junts, Laura Borràs, arriba al TSJC

Una funcionària del Departament de Cultura de la Generalitat, Assumpta Pagespetit, ha assenyalat aquest dimecres la presidenta suspesa del Parlament de Catalunya i líder de Junts, Laura Borràs, durant la seva declaració com a testimoni en el judici sobre el presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Pagespetit, en la línia d’anteriors testimonis, ha assegurat que Borràs, com a directora de la ILC, decidia qui era l’adjudicatari dels contractes sota sospita en aquest cas de presumpte afavoriment a Isaías Herrero, un informàtic amic de Borràs.

Aquesta testimoni, que era responsable de gestió administrativa de la ILC entre els anys 2011 i 2016, ha explicat que Borràs no els va dir que Herrero s’encarregaria d’una determinada tasca sinó que va dir que podria assumir-la i els el va presentar abans d’encarregar-li tasques que, segons ella, podien fer els informàtics de la Generalitat.

Pagespetit ha afegit que el fet que Isaías Herrero se n’encarregués els sorprenia i que tothom n’estava al cas a la ILC. A més, ha afirmat que ella va alertar Borràs sobre un excés en el fraccionament de contractes, però que l’aleshores directora de la institució cultural no va fer-li cas quan va indicar-li que calia convocar concursos públics.

(Visited 235 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari