El Govern central i ERC critiquen que Nogueras apartés la bandera espanyola

Rufián es burla del gest de la diputada de Junts i l'executiu central demana "respecte" pels símbols

La diputada de Junts al Congrés, Míriam Nogueras

Foto: ACN

El gest de la diputada de Junts Míriam Nogueras d’apartar la bandera espanyola durant la seva darrera roda de premsa al Congrés ha rebut crítiques tant per part de membres del Govern central com d’ERC. Nogueras va explicar que va moure la bandera perquè estava “molt a prop” i va assenyalar que li representa “molt més” la bandera de la Unió Europea.

Preguntat sobre l’assumpte, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s’ha burlat del gest de Nogueras i ha assenyalat: “Molt útil, superútil”. En declaracions als periodistes en els passadissos del Congrés, el republicà ha manifestat que “les banderes no alimenten, ni curen, ni consolen”.

Per part de l’executiu espanyol, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha considerat que el comportament de la diputada de Junts és “inacceptable” i ha destacat que “un pot tenir les seves pròpies opinions, però ha de respectar la bandera”. D’altra banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha subratllat la importància de treballar “pel bé de la gent” i ha assenyalat que cada institució “ha de tenir la capacitat de saber com s’ha de comportar respecte a la seva simbologia”.

El PP també ha criticat el gest de Nogueras i ha presentat un escrit de queixa a la Mesa del Congrés, en el qual denuncien que la diputada de Junts ha “incomplert el reglament del Congrés” i “no ha respectat els símbols oficials”. Per això, el principal partit de l’oposició reclama a la Mesa que acordi “les resolucions corresponents davant l’actitud” de Nogueras i que “s’adoptin les mesures oportunes perquè aquestes accions no tornin a passar”.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari