Convocatòria de vaga per reforçar l’atenció a víctimes de violència masclista a Barcelona

L’assemblea de treballadors d’aquest servei reclama més personal per afrontar els casos urgents

Oficina del del Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)

Els treballadors del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que atenen a víctimes de violència masclista a Barcelona, han anunciat aquest dilluns la convocatòria de la seva primera jornada de vaga per reclamar que es reforci la plantilla amb més personal per oferir una atenció de qualitat.

Els professionals d’aquest servei municipal preveuen aturar-se el 23 de febrer, després que les queixes i reivindicacions adreçades a la cúpula de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) no hagin rebut com a resposta una proposta concreta.

L’assemblea dels treballadors del SARA destaca a través d’un comunicat que pateixen estrès i ansietat derivats de la sobrecàrrega de feina, i que s’incompleix la legislació contra la violència de gènere i la normativa relativa la dotació de recursos per proporcionar una atenció efectiva.

Així mateix, denuncia la temporalitat, una manca de reconeixement de l’especialització i l’incompliment de ràtios, que impacta negativament en el servei, generant llistes d’espera per rebre atenció psicològica, així com mancances en l’atenció jurídica a l’inici dels procediments penals, als recursos per a la inserció laboral i sobre les places d’acollida.

 

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari