El CatSalut reclama 526 milions a dos fabricants de bolquers per haver pactat preus

La demanda arriba a un jutjat de Barcelona després que el Suprem ratifiqués una sanció de Competència

El conseller Manel Balcells

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha demandat dues empreses fabricants de bolquers per a adults per haver pactat preus a l’alça almenys entre els anys 1996 i 2004. La reclamació s’enfila fins als 526 milions d’euros, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat l’ACN, un import resultant de sumar als 320 milions d’increment de preus 206 milions més corresponents a la inflació.

La demanda, interposada el setembre i admesa a tràmit per un jutjat de Barcelona, es dirigeix contra Hartmann i Essity, les quals van ser condemnades com a integrants d’un càrtel juntament amb sis fabricants més.

El 2019, el Tribunal Suprem va ratificar la sanció de 128,8 milions que, l’any 2016, havia imposat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMV) als vuit fabricants i a la Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària (FENIN).

Competència, de fet, va concloure que aquest grup d’empreses, funcionant com un càrtel, havia provocat que les administracions paguessin a través de farmàcies, aproximadament, el doble del preu pagat per la via de les licitacions públiques.

Procter&Gamble, Indas, Essity, Hartmann, Ontex, Barna Import Medica i Textil Planas Oliveras van ser les empreses condemnades, però algunes van evitar la multa per haver col·laborat amb la investigació del cas.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari