Detingut un dirigent de l’ANC com a presumpte autor de pintades contra el PSC

Martí Claret, acusat de fer malbé patrimoni, no s’havia presentat el desembre per declarar als jutjats

Martí Claret

Els Mossos d’Esquadra han detingut Martí Claret, membre del secretariat nacional de l’ANC, com a presumpte autor de pintades al Consell Comarcal de l’Anoia contra la gestió del PSC, que governa la institució supramunicipal amb Junts.

La pintada atribuida a Claret exigia dimissions per impagaments de nòmines en la institució, una responsabilitat del PSC, amb el missatge “1 president, 5 VP (vicepresidents), 33 consellers, 5 CCOO, 4 UGT, O dimissions”. El Consell Comarcal i el PSC van deunciar que, d’aqueta manera, s’havia malmès un edifici històric.

Claret no es va presentar a declarar el passat mes de desembre en una causa on afronta una possible condemna de sis mesos a tres anys de presó per un delicte contra el patrimoni i un altre de danys.

El dirigent de l’ANC ha anunciat, amb un vídeo preparat amb altel·lació, que l’han detingut per denunciar per “mala praxis” del Consell Comarcal, i hi acusa el PSC de “criminalitzar el jovent que lluita i s’organitza en aquesta ciutat” i d’”utilitzar la complicitat de mitjans d’extrema dreta”.

“Fem que l’acusació canviï de bàndol”, ha demanat en el mateix missatge, amb què convoca una mobilitació, aquest dilluns, a la plaça Sant Miquel d’Igualada “per defensar la nostra innocència”.

A més de Claret, que ha quedat en llibertat aquest migdia després de declarar, el cas també afecta un altre activista, Joan Mangues (ERC).

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari