Comuns i socialistes se les tenen a Barcelona pel pla d’usos de l’Eixample

Colau retreu al seu soci de govern que abandona responsabilitats per la negativa a aprovar-lo i Bonet li diu que faci d'alcaldessa i cerqui el consens

Imatge del darrer ple municipal a l'Ajuntament de Barcelona

Foto: Ajuntament de Barcelona

Els dos socis del govern municipal de Barcelona, Barcelona en Comú i el PSC, han portat un pas més enllà la seva fricció amb l’intercanvi de retrets d’aquest divendres entre les dues principals figures d’aquestes formacions al consistori, l’alcaldessa Ada Colau i la tercera tinent d’alcaldia, Laia Bonet.

En una setmana marcada per la renúncia del cap de files socialista, Jaume Collboni, a la primera tinença d’alcaldia, formalitzada aquest divendres, els socialistes han abocat al fracàs l’intent de Colau d’aconseguir un consens en la votació del pla d’usos de l’Eixample, que finalment els comuns han hagut de retirar de l’ordre del dia.

Colau ha lamentat que no donar suport a un pla “consensuat amb veïns i comerciants” estableix “un mal precedent”, i que, segons ella, el PSC ha abandonat “d’un dia per l’altre” les responsabilitats de govern.

L’alcaldessa, com va passar amb la renúncia de Collboni, ha expressat perplexitat per aquest fet i ha atribuït l’actitud del PSC a la proximitat de les eleccions municipals d’enguany, que es voten el maig. A més, ha reclamat “un exercici de responsabilitat i reflexió” al seu soci de govern.

La tercera tinent d’alcaldia, Laia Bonet, ha respost a Colau “que faci d’alcaldessa, que és el que toca” per generar el consens sobre el pla d’usos, que considera “perfectament possible”.

Bonet, que ha assumit les responsabilitats de Collboni al consistori, ha afirmat que “no ens aixequem de la taula” i ha rebutjat la possibilitat de provocar “una paràlisi”, a més de retreure a Colau que “no és un bon precedent dur a votació en plenari un punt que saps que no s’aprovarà”.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari