El Águila retira el patrocini de ‘Zona Franca’

Més d’un miler d’usuaris de Twitter havien criticat que l’empresa cervesera s’anunciés al programa que comença sempre amb el crit de ‘puta nit i bona Espanya’

El rètol lluminós d'El Águila que apareixia al programa 'Zona Franca' de TV3 ja no sortirà més

Cervezas El Águila ha retirat el patrocini del programa Zona Franca de TV3. Més de 1.300 usuaris de Twitter havien denunciat que aquesta empresa cervesera patrocinés el late night show de TV3 que el seu presentador, Joel Díaz, comença cada dia, de dilluns a dijous, amb el crit de “puta nit i bona Espanya”. El primer programa es va emetre el 18 d’octubre i aleshores Díaz va començar-lo cridant “puta nit i bona Espanya”. Tot seguit va afegir que s’havia equivocat, que ho havia dit a l’inrevés, i ho va atribuir als nervis de l’estrena. Des d’aleshores, però, ha començant cada programa amb aquest crit. Se n’han emès 53.

Un usuari de la xarxa, Resd9, va pujar un missatge a la xarxa amb un fotograma del programa on es veia un rètol lluminós on es llegia El Águila i un text on demanava quant pagaven per aquesta publicitat. Aquesta piulada tenia 305.000 visites aquest matí de dimarts.

El logotip d’El Águila va aparèixer per primer cop a l’apartat d’agraïments final de Zona Franca al programa número 29, el 7 de desembre. Es veia el logotip de la marca de cervesa en un flash final que passava pràcticament desapercebut. El 16 de gener, el programa va començar amb l’aparició d’un rètol a la part inferior de la pantalla on es llegia “Amb la presència de El Águila” i durant els 51 minuts que va durar es va poder veure al fons del plató un rètol lluminós blanc amb el nom de la marca. També continuava apareixent a l’espai dels agraïments finals, al costat dels logotips de diverses empreses que col·laboren amb la banda de música de Zona Franca. Era el programa número 49. Tota la setmana passada es va mantenir aquesta presència d’El Águila al plató.

Al programa d’aquest dilluns no va aparèixer cap de les referències a El Águila, ni en el rètol inicial, ni en lluminós que es podia veure al llarg de tota l’emissió, ni en el capítol d’agraïments final.

Entre els usuaris que van mostrar el seu suport a la denúncia d’aquest patrocini hi ha dirigents de partits polítics com el PSC, En Comú Podem, Ciutadans o Valents. La portaveu socialista al Senat, Eva Granados, o el portaveu del PSC a l’ajuntament d’El Masnou i el Consell Comarcal del Maresme, Ernest Suñé, ho van fer. També l’ex-senador de Podem Óscar Guardingo, l’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas, l’ex-eurodiputat de CiU Ignasi Guardans, el secretari d’Acció Institucional de Valents, Juan Arza, i, fins i tot, un diputat de Vox al Congrés dels Diputats per Badajoz: Víctor Manuel Sánchez. També molts periodistes i professors universitaris.

Joel Díaz ha publicat aquest matí, a les 9:58 hores, un tuit dedicat a l’eurodiputat Cañas amb aquest text: “que algú li digui a aquest pallasso que ja pot dedicar el seu temps subvencionat a alguna altra causa ridícula, que ja hem perdut el patrocini. Enhorabona per la feinada a tots els implicats en la campanya, des dels anònims d’ICV als de C’s i VOX. Visca les lluites compartides!”.

Divendres, hi ha comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Parlament. Es parlarà d’aquest tema, clar.

(Visited 491 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari