Junqueras creu que aviat podrà ser candidat

La reforma del Codi Penal espanyol que va negociar ERC amb el govern de l’Estat ja està en vigor. Amb aquest tràmit, desapareix el delicte de sedició i es reforma el de malversació, i això afecta directament les condemnes dels polítics independentistes de l’1-O i les penes que poden demanar als que encara són a l’exili i no han passat pels jutjats. Entre les conseqüències més directes hi ha la rebaixa de les inhabilitacions a líders com el president d’ERC, Oriol Junqueras, el secretari general de Junts, Jordi Turull, o el seu antecessor en el càrrec, Jordi Sàn­chez. D’aquests tres, actius encara en política, el primer a parlar i obrir la porta a nous escenaris va ser el republicà.

Junqueras calcula que la reducció de pena farà que la seva inhabilitació s’acabi aviat i, per tant, podria presentar-se a les pròximes eleccions catalanes o espanyoles. Preguntat per aquesta qüestió, el president d’ERC va deixar en l’aire la possibilitat i no va tancar la porta a ser candidat a la Generalitat o al Congrés. Si finalment pogués i volgués fer-ho, fonts republicanes asseguren que s’hauria de planificar bé la jugada, per a evitar una batalla interna pel lideratge natural a la formació o per la Generalitat. En tot cas, afirmen que no està sobre la taula.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari