Estudien retirar el delicte de sedició a Carles Puigdemont

Llarena treballa en una interlocutòria per modificar els delictes pels quals es reclama l'expresident

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

El jutge del Suprem, Pablo Llarena, estudia retirar ja el delicte de sedició a Carles Puigdemont. Segons explica La Vanguardia, el magistrat estaria treballant en una interlocutòria per modificar els delictes pels quals es reclama l’expresident.

Després de la derogació de la sedició i la modificació de la malversació, el Suprem estudia ara encaixar el cas de Puigdemont en el nou text del Codi Penal.

L’expresident té una ordre de detenció europea pels delictes de rebel·lió i sedició des de l’octubre del 2017, quan va sortir de l’estat espanyol cap a Bèlgica.

L’any 2019, el Tribunal Suprem ja va descartar rebel·lió i Llarena va emetre una nova interlocutòria per modificar les euroordres de lliurament per limitar-les a la sedició.

La clau ara és si el nou delicte de desordres públics agreujats, que substitueix la sedició, té encaix o no en el que va passar entre setembre i octubre del 2017.

Tot i això, segons La Vanguardia, Llarena preveu mantenir el delicte de malversació de cabals públics, que ara pot suposar una pena de fins a quatre anys de presó.

(Visited 68 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari