El bloc progressista del TC arriba al ple sense acordar el nou president

Conde-Pumpido i Balaguer es disputaran el càrrec aquest dimecres

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El set magistrats que formen el sector progressista del Tribunal Constitucional, majoritari d’ençà de la darrera renovació de membres, no han aconseguit acordat aquest dimarts el nom del futur president de la institució.

Així doncs, els candidats Cándido Conde-Pumpido i Maria Luisa Balaguer es disputaran el càrrec en el ple que se celebra aquest dimecres, mentre que el conservador Ricardo Enríquez apunta a la vicepresidència del Constitucional, segons fonts de la institució citades per Europa Press.

La mateixa informació relata que el motiu de la manca d’acord rau en el fet que cap dels dos candidats ha abandonat la seva intenció d’arribar a la presidència del tribunal i, de moment, cap d’ells ha sumat els suports necessaris per assegurar-se-la.

Un factor clau en aquest escenari és el vot dels quatre magistrats del sector conservador, que s’inclina per Balaguer, afegeix Europa Press citant les mateixes fonts, que també indiquen que no està clar el repartiment del suport en el sector progressista, per bé que considera que hi ha quatre membres partidaris de Conde-Pumpido, de manera que María Luisa Segoviano podria decantar la votació.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari