El Govern de Sánchez ajorna el pagament per usar les autovies fins al 2024

Des de l'executiu central han assegurat que a Brussel·les “entenen” que “no és el moment” per les conseqüències econòmiques derivades de la guerra d'Ucraïna

Peatges a Catalunya (CCMA)
Peatges a Catalunya (CCMA).

El Govern de Pedro Sánchez ha anunciat a la Unió Europea que no implantarà el pagament per ús de carreteres fins a l’any 2024. Fonts del Ministeri de Transports han explicat a El Periódico de Catalunya que la raó és que no és el moment “econòmic i social” ideal ni tampoc ajuda el “context polític”, amb eleccions autonòmiques i municipals al maig i comicis generals a la fi d’any previsiblement.

El pagament per utilització de les autovies està recollit al Pla de Transformació i Resiliència enviat a Brussel·les, en el qual l’executiu central es va comprometre a reformes per aconseguir els 140.000 milions d’euros de fons europeus. “Cal desenvolupar un sistema de pagament per ús de la xarxa de vies d’alta capacitat que permeti cobrir els costos de manteniment”, indica el text.

“No és el moment”

Fonts del Govern espanyol, han afirmat que és una proposta acordada amb la UE, que ja s’aplica en la majoria de països. Recentment, “ja s’ha avançat a la Comissió Europea” que s’ajorna la mesura.

Des del Govern han assegurat que a Brussel·les “entenen” que “no és el moment” per les conseqüències econòmiques per la Guerra d’Ucraïna. L’executiu espanyol formalitzarà l’anunci afegint-lo al Pla de Transformació i Resiliència.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari