L’any acaba amb una inflació del 5,8% al conjunt d’Espanya

La moderació de l'IPC s'explica per la baixada dels preus de l'electricitat i els carburants

Un treballador d'un supermercat

L’Índex de Preus de Consum (IPC) s’ha moderat al desembre i, segons les dades avançades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), tancarà l’any amb un valor del 5,8% a Espanya, un punt menys que el mes passat i la xifra més baixa des del novembre del 2021. Una disminució que s’explica per la baixada dels preus de l’electricitat i els carburants.

No obstant això, la inflació subjacent -la qual exclou els aliments no elaborats i l’energia- s’ha enfilat fins al 6,9%, sis dècimes més que al novembre, sobretot a causa de la pujada de preus dels aliments. Les dades són provisionals i es confirmaran a mitjans de gener.

L’anomenada excepció ibèrica, que limita el preu del gas destinat a la generació elèctrica, ha ajudat en la moderació de la inflació. De fet, el preu del megawatt hora d’aquest divendres al mercat majorista és de 5,47 euros, una xifra que no es donava des del febrer.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari