Putin ordena una treva amb Ucraïna de 36 hores pel Nadal ortodox

L'alto el foc començarà a les 12 del migdia (hora russa) del 6 de gener, fins a les 12 de la nit del dia 8

El president de Rússia, Vladímir Putin

Foto: @KremlinRussia_E

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha ordenat un alto el foc de 36 hores a Ucraïna amb motiu del Nadal ortodox, que se celebra el 7 de gener. La treva començarà a les 12 del migdia -hora russa- del 6 de gener, i s’estendrà fins a les 12 de la nit del dia 8.

El Kremlin ha informat de l’alto el foc en un comunicat, en el qual assenyala que Putin ha pres aquesta decisió a petició del patriarca Kirill, el cap de l’Església ortodoxa russa. “Donat que a la zona d’accions militars hi viu un gran nombre de ciutadans ortodoxos, instem el bàndol ucraïnès a establir un alto el foc per permetre l’assistència als temples en vigílies de Nadal i el dia de Nadal”, manifesta l’escrit de la presidència russa.

Es tracta de la primera vegada que Putin declara una treva des que va començar la invasió d’Ucraïna, el 24 de febrer del 2021, però la notícia no ha estat ben rebuda per part del Govern ucraïnès. “És una trampa cínica i un element propagandístic”, ha assegurat a través de Twitter l’assessor de la presidència d’Ucraïna, Mikhailo Podoliak.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari