Catalunya torna a reunir el comitè científic de la covid per l’alerta xinesa

Els experts manifesten certa "preocupació", però no es plantegen "restriccions dures"

Sanitària amb un test d'antígens
Sanitària amb un test d'antígens

El comitè científic assessor de la covid-19 de Catalunya ha tornat a reunir-se aquest dilluns, després de mesos sense fer-ho, a causa del repunt de contagis que s’està donant a la Xina i el proper aixecament de les restriccions al país asiàtic. Com ha avançat El Periódico, hi ha una certa “preocupació” perquè la situació epidemiològica és “diferent”, fet que ha motivat la represa de les reunions.

“La situació l’any passat era de tranquil·litat absoluta, i ara no. I tornarem a reunir-nos, però la recomanació de restriccions dures ni tan sols es planteja”, han explicat fonts consultades pel mitjà citat, que han assenyalat que la població “no entendria” la imposició de noves limitacions. Sí que han insistit en la importància de la “vigilància epidemiològica” i en continuar seqüenciant els virus que circulen.

A Catalunya i al conjunt d’Espanya el nivell d’immunitat de grup és bo, però les autoritats estan preocupades per la baixa vacunació de la quarta dosi. Segons la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, a Catalunya, la cobertura vacunal és del 55% entre els majors de 60 anys, un percentatge que considera “millorable”.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari