El TJUE desestima el darrer recurs de Junqueras per recuperar l’escó

La sentència avala que l’Eurocambra el deixés vacant perquè la decisió només informava de la suspensió decidida pel Tribunal Suprem

Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha donat la raó al Parlament Europeu en la seva decisió de deixar vacant l’escó d’Oriol Junqueras. La sentència, coneguda aquest dijous, ha desestimat el recurs de cassació que havia interposat l’exvicepresident català i líder d’ERC adduint que la decisió de l’Eurocambra no podria ser objecte d’aquest recurs perquè la seva actuació va ser “purament informativa” sobre una decisió adoptada pel Tribunal Suprem.

La resolució, així doncs, remarca que el procediment en qüestió el regeix el dret nacional dels estats membres també pel que fa a l’elegibilitat dels nous eurodiputats, i no només quant a les normes de votació i l’atribució mandats.

El TJUE, en concret, ha desestimat el recurs que havia dirigit Junqueras contra la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) de declarar inadmissible un recurs anterior amb què l’exvicepresident de la Generalitat va impugnar la decisió de deixar vacant el seu escó.

El Parlament Europeu va informar que l’escó quedava vacant en aplicació d’una resolució del Suprem que va considerar que Junqueras no tenia la immunitat com a europarlamentari, basant-se en el dret nacional, per la qual cosa no va autoritzar la seva llibertat per desplaçar-se.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari