El TSJC rebaixa les 2 primeres penes a dos violadors aplicant la nova llei del “només sí és sí”

Els condemnats es beneficien de la rebaixa de les penes mínimes que preveu la nova norma

El TSJC
El TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rebaixa per primer cop la condemna a dos violadors aplicant la nova llei del “només sí és sí”, atès que és més beneficiosa per als processats per rebaixar les penes mínimes.

En el primer cas, la rebaixa és per a un home condemnat per tres violacions al Baix Llobregat el 2019. Oferia feina a les víctimes a través del portal Milanuncios i quan es trobaven amb ell les agredia sexualment. Per a ell la condemna passa dels 28 als 27 anys de presó.

En el segon cas fa referència a un home que va violar una menor a Cadaqués en ple carrer el 2018. La sala civil i penal del TSJC ha revisat d’ofici la condemna a sis anys i mig de presó que l’Audiència de Girona li va imposar. Ara l’hi ha rebaixat a quatre anys i mig.

Tots dos s’han beneficiat de la rebaixa de les penes mínimes que preveu la nova llei del “només sí és sí” impulsada pel govern espanyol. La norma unifica el que abans el Codi Penal separava entre agressions i abusos sexuals.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari