Els ‘puta Espanya’ de Joel Díaz i les piulades polititzades dels professionals de TV3 i Catalunya Ràdio tornen avui al Parlament

L’oposició exigirà explicacions per la ineficàcia de la comissió que la CCMA diu que ha creat per controlar els missatges dels treballadors que afectin la seva imatge i pels insults diaris a 'Zona Franca'

Jair Domínguez i Joel Díaz, al programa 'Zona Franca' de TV3, el passat dilluns 12 de desembre

Nova sessió de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) avui i noves crítiques de l’oposició als seus responsables pels insults diaris a Espanya al programa Zona Franca, de TV3, i pels missatges que pugen a les xarxes socials, sobretot a Twitter, els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio perjudicant la seva imatge de teòrica neutralitat política. En les dues sessions anteriors d’aquesta comissió ja es van denunciar els comportaments de Joel Díaz, presentador de Zona Franca, i de nombrosos treballadors de la CCMA que vulneren el llibre d’estil de la CCMA amb les seves expressions i piulades.

Les queixes de l’oposició no han servit de res i tornaran a ser presents en la sessió d’avui de la Comissió de Control. Joel Díaz portarà aleshores 33 programes començant-los amb el crit de “Puta nit i bona Espanya!”, enmig dels aplaudiments entusiasmats de la vintena d’assistents com a públic. En la sessió d’octubre d’aquesta comissió, celebrada pocs dies després que es comencés a emetre Zona Franca, la diputada del PP Lorena Roldán li va recriminar al director de TV3, Sigfrid Gras, que Díaz saludés cada dia a l’audiència cridant “Bona nit i puta Espanya!”. La resposta de Gras va ser puntualitzar que el presentador deia “Puta nit i bona Espanya!”. En començar el primer programa de Zona Franca, el 18 d’octubre, Díaz va entrar al plató cridant “Puta nit i bona Espanya!” i va comentar que s’havia equivocat, que ho havia dit a l’inrevés pels nervis de l’estrena. Després, però, ha seguit amb la mateixa brometa fins avui. En declaracions al diari ARA, Gras va afirmar, el 13 de novembre: “Puta Espanya a TV3 no s’ha de dir, però els límits de l’humor són amplis i discutibles. Nosaltres hauríem de superar el puta Espanya”. Els portaveus de l’oposició li recordaran avui que, pel que es veu, encara no l’ha superat.

El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) no s’ha pronunciat sobre aquest insult tot i les desenes de catalans que han enviat cartes a la seva bústia de queixes. Avui, Xevi Xirgo, president del CAC, podrà escoltar-les en directe durant la compareixença que té previst fer a la Comissió de Control de la CCMA per presentar el seu pla de Govern.

Sigfrid Gras i la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, també hauran de donar explicacions de perquè nombrosos treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio continuen escrivint missatges polititzats a Twitter. La diputada de Ciutadans Anna Grau li ho va retreure al director de TV3 en la sessió de la comissió del mes de novembre. Gras va contestar anunciant que s’havia creat una comissió per aturar aquestes infraccions del Llibre d’Estil. Va dir que “la intenció és que això no passi a TV3. Els controlarem, els reprendrem i prendrem les decisions que calgui”. Ha passat un mes i els professionals de TV3 continuen opinant a les xarxes, sempre defensant posicions independentistes i criticant els representants dels partits que no ho són. Un dels últims a fer-ho ha estat Jair Domínguez, presentador d’Està passant, de TV3, i d’El búnquer, de Catalunya Ràdio. El passat dilluns, després que el PSC presentés Jaume Collboni com a candidat a alcalde de Barcelona, va fer una piulada amb aquest text: “Zero tuits en català per dir que vol ser alcalde de Barcelona. Quanta mediocritat”.

Grau i la diputada socialista Beatriz Silva interpel·laran demà Gras i Romà sobre la seva falta d’autoritat en el control del què diuen professionals i rostres famosos de TV3 i Catalunya Ràdio com Jair Domínguez a les xarxes socials.

(Visited 280 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari