La sòcia de Gonzalo Boye defensa acusats de fer espionatge telefònic mentre ell denuncia que és víctima del ‘CatalanGate’

Isabel Elbal és l'advocada de Carlos Mier, acusat amb José Manuel Villarejo, de difondre un àudio aconseguit mitjançant Pegasus o un programa maliciós similar

Isabel Elbal i Gonzalo Boye, parella i socis al seu despatx d'advocats

Isabel Elbal, dona i sòcia de Gonzalo Boye al seu despatx d’advocats, està defensant aquests dies a l’Audiència Provincial de Madrid el periodista Carlos Mier, acusat de difondre una conversa entre membres de la Policia Nacional i el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) gravada il·legalment. No s’ha determinat encara amb quin programa es va fer aquest espionatge telefònic, però tot apunta que es tracta de Pegasus o algun de similar adquirit a l’empresa que el fabrica, NSO. Es dóna la circumstància que Boye ha presentat una denúncia contra aquesta empresa perquè assegura que el seu telèfon ha estat espiat amb el programa maliciós Pegasus.

Tal com informa el portal cronicalibre.com “La Fiscalia sosté que Carlos Mier, seguint instruccions del comissari Villarejo, va fer una trucada des del telèfon al del comissari d’Afers Interns, Marcelino Martín Blas, amb la qual va aconseguir gravar part de la conversa mantinguda a la reunió de policies i agents del CNI. Segons Martín Blas, aquest enregistrament s’hauria produït mitjançant un programari espia que s’hauria introduït al seu propi mòbil, a través d’una trucada telefònica de Carlos Mier”. En aquest procés judicial, ha declarat la directora de cronicalibre.com, Patricia López, que ha explicat que Nicolás Gómez, conegut com el petit Nicolás, li va oferir els enregistraments amb les converses dels membres del CNI a canvi d’eliminar un article publicat el desembre del 2014 a la qual cosa ella s’hi va negar.

El diari La Vanguardia va publicar, el dia 21, un article sota el títol de “Villarejo, impulsor de virus com Pegasus: així va gravar al CNI per salvar el petit Nicolás”. La tesi de l’acusació és que aquest enregistrament es va aconseguir infectant el telèfon de Martín de Blas amb el malaware Pegasus o similar.

La defensa per part d’Elbal d’un acusat d’utilitzar el programa espia Pegasus o un de semblant coincideix amb la denúncia del seu soci de gabinet d’advocats, Gonzalo Boye, de ser víctima d’espionatge mitjançant el mateix sistema. Al maig, Boye va presentar en un jutjat d’instrucció de Madrid una querella contra l’empresa israeliana NSO pel suposat espionatge telefònic que diu que ha patit mitjançant Pegasus.

Boye defensa els interessos de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont i altres dirigents independentistes, alguns dels quals també han denunciat haver patit espionatge amb Pegasus. Precisament, el 29 de novembre, un altre advocat d’independentistes condemnats per la seva participació a la declaració d’independència de Catalunya, Andreu Van den Eynde, va participar com a suposada víctima d’espionatge a la comissió del Parlament Europeu que estudia l’ús de Pegasus a dotze països europeus, inclosa Espanya.

(Visited 345 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari