Jaume Roures posa un peó a l’Incasòl

Maria Sisternas, que en els últims set anys ha estat CEO de la societat Mediaurban, una filial de Mediapro, passa a dirigir l’empresa que gestiona les operacions immobiliàries de la Generalitat

El conseller Juli Fernàndez ha incorporat Maria Sisternas al seu equip

Portes giratòries, però a l’inrevés. Això és el que ha passat amb el nomenament de l’arquitecta Maria Sisternas com a nova directora general de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), empresa pública que depèn del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, ara en mans d’ERC, amb l’exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez com a conseller.

La designació de Maria Sisternas ha causat estupefacció. Aquesta professional va ser la directora de projectes urbanístics de l’Ajuntament de Barcelona, a les ordres del regidor d’Urbanisme Antoni Vives (CiU), condemnat per falsedat documental i imputat en el cas de corrupció del 3%. Quan Xavier Trias va perdre les eleccions, l’any 2015, Maria Sisternas també va plegar i va anar a parar sota les ales de l’empresari audiovisual Jaume Roures, que li va confiar el càrrec de CEO d’una de les infinites societats de la constel·lació Mediapro: Mediaurban SL, especialitzada en temes urbanístics.

Avida dollars, Jaume Roures ja fa temps que va ensumar que el totxo i els metres quadrats són un bon negoci per fer-hi pilotassos. Per això té diverses societats que s’hi dediquen –Rilson XXI Inmuebles SL, Coyoacán Invest SL (en referència a la ciutat on va ser assassinat el seu idolatrat Lev Trotski), Mediapro Espais SL…–, a més de Mediaurban SL.

Però Maria Sisternas no era una empleada més de la corporació de capital xinès que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet. Segons dades del Registre Mercantil, aquesta arquitecta figura com a apoderada i directiva d’un total de 37 societats de l’empori Mediapro, entre les quals n’hi ha dues que són clau en el control accionarial del grup: Joye Media SL i Invictus Media SA.

Per tant, Maria Sisternas havia esdevingut una peça cabdal en l’organigrama de comandament de Diagonal 177, el quarter general de Mediapro. Amb aquests antecedents, el seu aterratge a la direcció general l’Incasòl ha estat rebut amb molta malfiança.

I és que aquest organisme de la Generalitat es dedica a la compra, urbanització i venda de terrenys per a usos industrials, residencials i logístics. Entre els projectes més importants que té entre mans hi ha el desenvolupament del pla Alba, 408 hectàrees de terrenys al costat de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Cerdanyola; o el polèmic i conflictiu macropolígon de Torreblanca-Quatre Pilans, a Lleida.

Segons dades del departament de Territori i Sostenibilitat, l’Incasòl disposa de terrenys industrials per comercialitzar en 26 municipis de Catalunya, a més de solars residencials en 11 municipis, i comercials, en 17. Un bombó que caldrà veure com gestiona, a partir d’ara, Maria Sisternas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.