El Govern pacta amb sindicats i patronals destinar 144 milions més a prestacions socials

La Generalitat i els agents socials acorden augmentar un 8% l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC)

Menjador social (Arrels Fundació)

Foto: Arrels Fundació

El Govern de la Generalitat ha arribat a un acord amb els sindicats majoritaris -CCOO i UGT- i amb les patronals Foment del Treball i Pimec per a augmentar un 8% l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), que actualment és de 569,12 euros mensuals i passarà a ser de 614,65 euros al mes. Es tracta de la primera actualització de l’indicador des del 2010, i s’inclourà en els pressupostos per al 2023.

L’IRSC és l’índex de referència per valorar la situació de necessitat i, per tant, condiciona tant l’accés a diverses prestacions socials com la seva quantia. Amb aquest increment del 8%, es destinaran un total de 144 milions d’euros més a les prestacions socials, i tindrà repercussions, sobretot, en la Renda Garantia de Ciutadania (RGC), que passarà de 644 euros a 695,50 euros al mes.

L’executiu català també ha acordat amb els sindicats i les patronals reclamar al Govern central el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), com ja va es va posar sobre la taula en la comissió bilateral, amb l’objectiu d'”assegurar i rendibilitzar socialment la complementarietat de la RGC amb l’IMV”. La Generalitat, les organitzacions de treballadors i els empresaris també han tancat el compromís de garantir que s’invertiran 680 milions d’euros el 2023 en el marc del Pacte Nacional per a la Indústria (PNI).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.