L’alcaldessa de Sabadell obligada a respondre pel seu viatge a Mèxic

En Comú Podem se suma a ERC i demana explicacions a Marta Farrés per aquest desplaçament i un que va fer el mes de juny a Almonte amb motiu del Rocío

Marta Farrés, al ' Primer Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas'

Com ja va informar EL TRIANGLE el passat 22 d’octubre, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va viatjar el 23 de setembre a Ciudad de México per llegir el manifest final de les jornades “I Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas“. L’ex-alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que figuraven al programa com a ponents, hi van intervenir de forma telemàtica. Farrés no constava en cap de les ponències de les jornades.

ERC de Sabadell va presentar una instància a l’Ajuntament demanant el perquè d’aquest viatge, les motivacions i els criteris de l’assistència de l’alcaldessa, així com el document acreditatiu on consta la invitació, qui la va acompanyar, el cost del viatge i qui l’ha pagat. De moment, Marta Farrés guarda silenci i no ha respost a la petició d’ERC.

Aquesta setmana, En Comú Podem ha presentat un escrit a l’Ajuntament en els mateixos termes que ho va fer ERC fa un mes, però mitjançant una persona física, emparant-se en el títol III de la Llei 16/2014, de 29 de desembre, de Transparència, on s’especifica la necessitat de donar comptes detallats de l’acció municipal. En Comú Podem a Sabadell li recorda a l’alcaldessa que és una obligació per part dels representants polítics gestionar de manera adient els diners públics i donar les explicacions pertinents que li demanin els ciutadans, i més tenint el compte la llosa que pesa a la ciutat amb l’esclat del cas Mercuri l’any 2012. Per això, la formació sabadellenca ha presentat la instància no com a entitat, sinó amb el nom d’un membre del partit; d’aquesta manera, Marta Farrés disposa d’un mes per respondre-hi perquè la llei l’obliga.

En Comú Podem també vol saber qui va pagar l’estada a Almonte (Huelva) de Marta Farrés i de la tinenta d’alcaldessa Montserrat Gonzàlez, a principis de juny, amb motiu de la “Romería del Rocío” i si els costos del viatge van anar a càrrec de l’Ajuntament o de l’entitat sabadellenca Hermandad del Rocío. El partit vol aclarir si aquest viatge és un regal i està relacionat amb la concessió d’usos privatius a l’entitat rociera d’uns espais a la Granja del Pas. En Comú Podem pregunta pel projecte i el seu interès per cedir aquests espais a aquesta entitat. Hi van participar també el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, i el diputat socialista al Congrés Paco Aranda, parella de l’alcaldessa, i l’històric militant socialista Simón Saura.

Marta Farrés consta com a testimoni en la peça 28 del cas Mercuri que investiga la concessió del servei de neteja municipal a l’empresa SMATSA. Aquesta societat va convidar diversos càrrecs municipals a un viatge a Nador (Marroc) el 2010, entre els quals es trobava Marta Farrés com a regidora de l’alcalde Manuel Bustos, ara a la presó de Lledoners cumplint la condemna de tres anys imposada pel jutge per tràfic d’influències. Marta Farrés va declarar al 2019 que desconeixia qui va pagar el seu viatge a Nador però, segons l’advocat de l’acusació particular representada per Sabadell Lliure de Corrupció, José Antonio López, les explicacions de l’alcaldessa van ser “poc creïbles”. Molt probablement a principis de 2023 tindrà lloc el judici.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.