L’alcaldessa de Sabadell obligada a respondre pel seu viatge a Mèxic

En Comú Podem se suma a ERC i demana explicacions a Marta Farrés per aquest desplaçament i un que va fer el mes de juny a Almonte amb motiu del Rocío

Marta Farrés, al ' Primer Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas'

Com ja va informar EL TRIANGLE el passat 22 d’octubre, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va viatjar el 23 de setembre a Ciudad de México per llegir el manifest final de les jornades “I Foro de Alcaldesas y Electas Iberoamericanas“. L’ex-alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que figuraven al programa com a ponents, hi van intervenir de forma telemàtica. Farrés no constava en cap de les ponències de les jornades.

ERC de Sabadell va presentar una instància a l’Ajuntament demanant el perquè d’aquest viatge, les motivacions i els criteris de l’assistència de l’alcaldessa, així com el document acreditatiu on consta la invitació, qui la va acompanyar, el cost del viatge i qui l’ha pagat. De moment, Marta Farrés guarda silenci i no ha respost a la petició d’ERC.

Aquesta setmana, En Comú Podem ha presentat un escrit a l’Ajuntament en els mateixos termes que ho va fer ERC fa un mes, però mitjançant una persona física, emparant-se en el títol III de la Llei 16/2014, de 29 de desembre, de Transparència, on s’especifica la necessitat de donar comptes detallats de l’acció municipal. En Comú Podem a Sabadell li recorda a l’alcaldessa que és una obligació per part dels representants polítics gestionar de manera adient els diners públics i donar les explicacions pertinents que li demanin els ciutadans, i més tenint el compte la llosa que pesa a la ciutat amb l’esclat del cas Mercuri l’any 2012. Per això, la formació sabadellenca ha presentat la instància no com a entitat, sinó amb el nom d’un membre del partit; d’aquesta manera, Marta Farrés disposa d’un mes per respondre-hi perquè la llei l’obliga.

En Comú Podem també vol saber qui va pagar l’estada a Almonte (Huelva) de Marta Farrés i de la tinenta d’alcaldessa Montserrat Gonzàlez, a principis de juny, amb motiu de la “Romería del Rocío” i si els costos del viatge van anar a càrrec de l’Ajuntament o de l’entitat sabadellenca Hermandad del Rocío. El partit vol aclarir si aquest viatge és un regal i està relacionat amb la concessió d’usos privatius a l’entitat rociera d’uns espais a la Granja del Pas. En Comú Podem pregunta pel projecte i el seu interès per cedir aquests espais a aquesta entitat. Hi van participar també el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, i el diputat socialista al Congrés Paco Aranda, parella de l’alcaldessa, i l’històric militant socialista Simón Saura.

Marta Farrés consta com a testimoni en la peça 28 del cas Mercuri que investiga la concessió del servei de neteja municipal a l’empresa SMATSA. Aquesta societat va convidar diversos càrrecs municipals a un viatge a Nador (Marroc) el 2010, entre els quals es trobava Marta Farrés com a regidora de l’alcalde Manuel Bustos, ara a la presó de Lledoners cumplint la condemna de tres anys imposada pel jutge per tràfic d’influències. Marta Farrés va declarar al 2019 que desconeixia qui va pagar el seu viatge a Nador però, segons l’advocat de l’acusació particular representada per Sabadell Lliure de Corrupció, José Antonio López, les explicacions de l’alcaldessa van ser “poc creïbles”. Molt probablement a principis de 2023 tindrà lloc el judici.

(Visited 378 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari