Es dispara el nombre de víctimes d’agressions sexuals a les urgències hospitalàries

El Clínic de Barcelona ha atès un 51% més de casos respecte al mateix període del 2021

Hospital Clínic de Barcelona

El nombre de víctimes d’agressions sexuals ateses als serveis d’urgències dels hospitals catalans s’ha gairebé doblat en el darrer any. L’Hospital Clínic de Barcelona ha atès un total de 556 víctimes d’agressions sexuals en urgències des de l’1 de gener al 31 d’octubre d’enguany.

Aquestes xifres suposen un increment del 51% respecte al mateix període de 2021, quan es van atendre 368 persones. El nombre de casos atesos en els darrers deu mesos supera el total dels quals el Clínic va atendre en els últims anys durant els dotze mesos: 451 el 2018; 503 el 2019; 297 el 2020, i 468 el 2021.

El 53% de les agressions les han patit menors de 25 anys, mentre que l’any passat el nombre de víctimes amb aquestes edats va ser del 49%. Es dona la circumstància que el 57% de les dones ateses van ser violades, un 65% l’any passat, i que el domicili continua sent el lloc principal on es cometen les agressions, amb el 44,6%.

El 65% de les agressions s’han atès quan feia menys de 24 hores de l’agressió, el 51,6% l’any passat, el 81% s’han atès abans de les 72 hores i el 4,7% de les dones van ser agredides per la seva parella o exparella.

De la informació que ha facilitat l’Hospital Clínic de Barcelona també es desprèn que l’Àrea d’Urgències del centre ha atès en els darrers deu mesos un total de 72 joves per possibles punxades.

El director general de l’Hospital Clínic, Josep Maria Campistol, ha qualificat de dramàtic que en el segle XXI es produeixin aquestes xifres. En roda de premsa, Campistol ha mostrat el compromís del Clínic en la lluita contra la violència masclista, argumentant que la societat té un “greu problema”.

Per la seva banda, des de la comissió de violència intrafamiliar i de gènere han explicat que el 100% dels agressors són homes, i que les víctimes han estat en un 90% dones (502) i un 10% homes (54).

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari