Inhabilitat sis mesos l’exalcalde d’Argentona per desobediència greu l’1-O

Eudald Calvo, alcaldable de Junts a les municipals, també ha de pagar una multa de 4.500 euros

L'exalcalde d'Argentona, Eudald Calvo

Foto: YouTube, Ràdio Argentona

L’exalcalde d’Argentona (Maresme) amb la CUP i alcaldable de Junts per a les pròximes eleccions municipals, Eudald Calvo, ha estat condemnat a sis mesos d’inhabilitació per desobediència greu amb motiu del referèndum de l’1-O. La sentència també l’obliga a pagar una multa de 4.500 euros, però no és ferma i es pot recórrer.

La “participació activa” de Calvo durant l’1-O, causa de la seva condemna, va consistir en impulsar la celebració de la votació declarada inconstitucional i en impedir que la Policia Local retirés els cartells propagandístics a favor del referèndum. La sentència considera provat que l’exalcalde d’Argentona va donar “ple suport” a l’1-O malgrat conèixer els informes i pronunciaments que advertien de l’obligació de respectar la legalitat constitucional i instava els alcaldes catalans a impedir qualsevol iniciativa relacionada amb el referèndum.

No obstant això, assenyala la resolució judicial, “amb manifest menyspreu a la resolució i al seu contingut”, Calvo “no va dur a terme cap acte tendent a impedir o paralitzar la preparació i celebració del referèndum”, sinó que “va desenvolupar una participació activa en tot això”. Fonts de Junts han explicat a l’ACN que estan estudiant quin és el millor escenari per a Calvo, i que valoren les possibilitats de recórrer o no la sentència.

Si no ho fan, la resolució seria ferma i l’alcaldable de Junts compliria la pena d’inhabilitació abans de les eleccions municipals de maig del 2023, però hi ha dubtes sobre si la Junta Electoral acceptaria la candidatura de Calvo. En cas que recorrin la sentència, la condemna quedaria en pausa a l’espera de la resolució final, que probablement arribaria després dels comicis.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.